Νυχτερινή οδήγηση μετά από επέμβαση καταρράκτη

 

Ο καταρράκτης είναι μία συνηθισμένη πάθηση του ματιού στους ηλικιωμένους ανθρώπους και θεραπεύεται με επέμβαση. Η αφαίρεση του καταρράκτη με επέμβαση είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθεί η όρασή σας και να διευκολυνθεί η ζωή σας με πολλούς τρόπους.
Αν έχετε μόλις υποβληθεί σε επέμβαση καταρράκτη, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να πράξετε ανάλογα.

Μετά από την επέμβαση

Μετά από μια επέμβαση καταρράκτη μπορεί να αισθάνεστε λίγο πόνο, αλλά για σύντομο χρονικό διάστημα. Η επέμβαση βελτιώνει τη νυχτερινή όραση σε σχέση με το οδήγημα, το περπάτημα και άλλες δραστηριότητες με χαμηλό φωτισμό. Η αφαίρεση του καταρράκτη και η τοποθέτηση νέου ενδοφθάλμιου φακού έχει ως αποτέλεσμα την σημαντικότατη βελτίωση της ποιότητας της όρασής σας.
Συνοψίσαμε μερικά πράγματα που μπορεί να εντοπίσετε σε σχέση με τη όρασή σας κατά τη νυχτερινή οδήγηση μετά από την επέμβαση

  • Η ποιότητα της όρασής σας βελτιώνεται και τα χρώματα γίνονται πιο καθαρά.
  • Θα μπορείτε να ξεχωρίζετε το περίγραμμα ενός σκούρου αυτοκινήτου ακόμα και σε σκοτεινό φόντο.
  • Τα φώτα των αυτοκινήτων καθώς και οι σηματοδότες θα σας φαίνονται πιο λαμπερά.
  • Θα βλέπετε καλύτερα ενόσω οδηγείτε. Αυτό θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο ασφαλείς και σίγουροι για τον εαυτό σας.
  • Κάποιοι ασθενείς με συγκεκριμένο τύπο φακών ενδέχεται να βλέπουν φωτεινά στεφάνια και αντανακλάσεις γύρω από τα φώτα τη νύχτα. Σπάνια αυτό προκαλεί προβλήματα στην οδήγηση. Συζητείστε με τον οφθαλμίατρό σας για ποιος φακός ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Περιορισμοί
Μετά από την επέμβαση οι γιατροί συστήνουν στους ασθενείς φαρμακευτική αγωγή και ξεκούραση. Τις πρώτες μέρες ίσως να νιώθετε φαγούρα ή το μάτι σας κάπως υγρό, αλλά σταδιακά θα αισθανθείτε καλύτερα. Σιγουρευτείτε ότι δεν ασκείται οποιασδήποτε μορφής πίεση στα μάτια σας για τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά από την επέμβαση. Αν αντιμετωπίζετε την οποιαδήποτε δυσκολία μετά από την επέμβαση, συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρο σας.
Προγραμματίστε το ραντεβού σας στην οφθαλμολογική μονάδα Prime on Eye Vision Solutions στην Αθήνα για να έχετε την καλύτερη φροντίδα των ματιών σας.

Share This